Search left Search right
Door Pot gevoerde merken
 • Home
 • Over ons
 • Contact
 • Offerte aanvraag
 • U heeft geen items in uw winkelwagentje »

  Schaduw menu

  U bevindt zich hier:

  METAFORM

  De collectie van Metaform bestaat voornamelijk uit bijzet-, salon- en eetkamertafels. Hierbij is het frame van gelakt-, verchroomd- of roestvrij staal (RVS). Voor de blaadjes en bladen wordt gebruik gemaakt van diverse soorten glas, massief hout, natuursteen, fineer of Duropal.

  De flexibiliteit van Metaform uit zich in maatwerk. Bijna alle modellen kunnen op maat gemaakt worden.
  Stoelen en kapstokken maken het programma van Metaform compleet.

  Voor het ontwikkelen van producten maakt Metaform gebruik van verschillende getalenteerde ontwerpers.

  Jort Mercuur (Ontwerpen: TE en TF)
  Werkte na zijn opleiding aan de opbouw van zijn eigen bedrijf Mercuursteen. Hiervoor ontwerpt en produceert hij meubelen die vervaardigd zijn uit aluminium of rvs (roestvaststaal) in combinatie met natuursteen, leer, glas of trespa. Tevens is Jort Mercuur verantwoordelijk geweest voor de inrichting met zijn eigen ontworpen aluminium meubelen van het museum Belvedere in Heerenveen.

  Gerard Vollenbrock (Ontwerpen: Dingo en Guggenheim)
  Zijn meubelontwerpen zijn nuchter en vakkundig gemaakt en herkenbaar aan hun eenvoud. Vollenbrock doceerde meubelontwerpen en binnenhuisarchitectuur aan de Kunstacademie in Groningen. Hij woont en werkt in Nederland en op het Griekse eiland Serifos.

  Karel Boonzaaijer (Ontwerp: Cirkel-3)
  De vormgeving van Boozaaijer wordt gekenmerkt door een fascinatie voor architectonische constructies en een minimalistische eenvoud. Oorspronkelijkheid, kwaliteit en eenvoud komen duidelijk in het werk naar voren. Vernieuwing wordt verbonden aan realisme. Gebruikswaarde en uitvoerbaarheid zijn onlosmakelijk aan elkaar verbonden, maar ook krachtige vormtaal en esthetische balans is voor Boonzaaijer minstens zo belangrijk. Naast het ontwerpen geeft hij ook diverse gastlessen aan hogescholen, heeft eigen exposities, verkoopt diverse producten aan musea, verleent zijn medewerking aan radio en televisieprogramma’s en meerdere woonbladen. Ook was hij jury/voorzitter van de Nederlandse Meubelprijzen en won verscheidene awards.

  Thomas Althaus (Ontwerp: Papillon)
  Kort na zijn afstuderen aan de universiteit - in de afstudeerrichting interieur en meubelontwerp - won zijn werk reeds prijzen. Nu is hij een gevestigde naam in de wereld van interieur- en meubelontwerpers. Althaus kan kiezen welke projecten hij aanneemt en werkt vanuit zijn studio in Düsseldorf. "Het is mijn taak een ontwerp te leveren dat niet beperkt blijft tot een land, maar dat op een internationaal niveau inzetbaar is... een krachtig ontwerp dat de markt vele jaren kan bedienen".

  Gert Batenburg (Ontwerp: Jongleur)
  Afgestudeerd aan de Academie voor Beeldende Kunsten te Rotterdam. Sinds 1983 werkzaam als interieur- architect en meubelontwerper voor diverse toonaangevende meubel- collecties waaronder Montis, Metaform en Artifort/Lande. Zijn ontwerpen zijn eenvoudig, maar nooit neutraal of sober. 

  Hank Kwint (Ontwerp: HK)
  Zijn eerste baan was callibrator maar hij wilde de creatieve kant op en is een avondstudie binnenhuisarchitectuur gaan volgen. Via allerlei banen is hij in de meubelen terecht gekomen. In 1983 richtte hij ontwerpbureau HANK KWINT DESIGN op. Daar begon hij met het produceren en het verkopen van zijn eigen lampen. Door contacten met verschillende meubelfabrikanten is hij meubels gaan ontwerpen. 

  Divider

  Voor meer informatie over het merk of een mooie offerte mail naarverkoop@pot.nl of bel: +31 (0) 115-532526.

   

  Classicon Adjustable COR Conseta De Sede RH-301