Search left Search right
Door Pot gevoerde merken
 • Home
 • Over ons
 • Contact
 • Offerte aanvraag
 • U heeft geen items in uw winkelwagentje »

  Schaduw menu

  U bevindt zich hier:

  LEOLUX

  Al 75 jaar ambacht en authenticiteit

  Leolux staat voor eigenzinnige design meubelen. Hoogwaardig, comfortabel en duurzaam, met veel passie door ervaren vakmensen vervaardigd, waarbij ambacht en hightech samenkomen. De Leolux meubelcollectie bestaat uit banken, hoekbanken, fauteuils, eetkamers, salontafels en poufs. Leolux heeft haar meubelcollectie opgebouwd in drie sfeersegmenten, elk met een eigen karakter.

  Sculptures: design meubelen met een internationaal onderscheidend design. 
  Roots: modern vormgegeven leefmeubelen
  Silver: vertrouwd design met een extra hoog comfort.

  Leolux is een Nederlandse fabrikant voor designmeubelen, het bedrijf werd in 1932 opgericht in Venlo. In 1948 werd het bedrijf gekocht door de gebroeders Jan en Ton Sanders. Enkele jaren daarna beginnen zij met een de productie van 'Leolux-meubelen'. In 1981 wordt Jeroen Sanders directeur, de zoon van Ton Sanders, samen met Johan van Beek. Rond het jaar 2000 worden de Leolux meubelen wereldwijd verkocht en werken er 500 mensen.

  Bij het ontstaan van het merk Leolux, kozen de grondleggers voor het vervaardigen van esthetisch gevormde meubelen zonder daarbij te vervallen in een kille, moderne lijn. De luxe zitideeën van Leolux zijn leefmeubelen waarin u na een lange dag werkelijk “thuis” komt. Dat Leolux haar uitgangspunten trouw is gebleven is zeer herkenbaar bij designs als Antonia, Ponton, Howlazy of Cuno. Zitideeën in talloze varianten en in te passen in elk modern interieur, ontworpen voor iedereen die design combineert met prettig en onbezorgd leven.

   

   
  NIEUW:
  Fauteuil Scylla met hoge rug en zitbank Oscar

  Specialiste Paulien Moekotte over Leolux
  “Leolux is een merk dat bijzondere ontwerpen lanceert. Zoals ze het zelf omschrijven: ‘Leolux durft bijzonder te zijn’. De creativiteit en kleurrijke ontwerpen komen niet alleen terug in de vormgeving van de meubelen of de vele kleurmogelijkheden in het leder. Ook de fotografie van de meubelen en de inrichting van de studio zijn kleurrijk en gedurfd. Mijn favoriet van dit Nederlandse merk is de Ponton-zitbank naar een design van Braun & Maniatis. Draaien, schuiven en koppelen, alles is mogelijk met de Leolux Ponton. De kubistische elementen met de draaibare ruggen nodigen uit tot oneindig experimenteren. Er kan met kleuren worden gevarieerd en er is keuze uit verschillende stiknaden of piping. Zo wordt elke combinatie uniek.” 

  Voor meer informatie over het merk of een mooie offerte mail naar: verkoop@pot.nl of bel: +31 (0) 115-532526.

  Divider


   

  Classicon Adjustable COR Conseta De Sede RH-301