Search left Search right
Door Pot gevoerde merken
 • Home
 • Over ons
 • Contact
 • Offerte aanvraag
 • U heeft geen items in uw winkelwagentje »

  Schaduw menu

  U bevindt zich hier:

  CASSINA

  NIEUWS
  NU in de showroom: My World zitconcept van Philippe Starck.

  Pot Interieur heeft de grootste Cassina Studio van de Benelux! Er staat bijvoorbeeld veel van de LC collectie van Le Corbusier, Jeanneret en Perriand. Hiervan kunnen wij veel uit voorraad leverenVraag naar onze voorwaarden via verkoop@pot.nl

  Cassina staat al decennia lang bekend om zijn uitzonderlijke ontwerpen van fantastische kwaliteit. In de loop der jaren heeft Cassina een schitterende collectie opgebouwd met topontwerpen van de beste designers. Wat dacht u van de LC collectie van Le Corbusier, Jeanneret en Perriand. Of designklassiekers zoals de Red and Blue Chair van Gerrit T. Rietveld? In de grootste Cassino studio van de Benelux kunt u bij Pot interieur genieten van zowel de design klassiekers als van de inspirerende hedendaagse ontwerpen die het label in de collectie heeft.

  In de wereldberoemde Cassina collectie vindt u design klassiekers van Le Corbusier (LC 4 fauteuil, LC 2 fauteuil), Frank Lloyd Wright, Gerrit Rietveld, Mario Bellini (Cab) en Philippe Starck. Daarnaast weet Cassina ieder jaar weer indruk te maken met nieuwe modellen, materialen, kleuren en toepassingen op het gebied van hoogwaardige Italiaanse zitmeubelen. Ontwerpers krijgen alle ruimte om te experimenten op het gebied van stijl en materialen. Cassina slaagt er daarbij in om deze stukken te presenteren als juweeltjes die perfect passen bij de rest van de collectie. Tot de laatste nieuwe juweeltjes behoren de nieuwe uitvoeringen van de Maralunga bank, door Vico Magistretti.  Cassina en Le Corbusier = design combinatie van Cassina

  Cassina kwam al snel in contact met designontwerper Le Corbusier, die zich bezighield met het ontwerpen van interieurs voor zijn sociale woningbouwprojecten. Zijn ontwerpen mochten destijds niets kosten, dus maakte hij een stoel van metalen buisconstructies met daarin een grote zak kippenpluim. Met behulp van Cassina kon Le Corbusier zijn designs met kwaliteitsmaterialen verwezenlijken. Uit deze nauwe samenwerking ontstond onder meer de LC-serie. De LC2 zitbank, de LC4 ligfauteuil en de LC10 tafel zijn hiervan zeer bekende modellen.

  Specialiste Angelique van Vooren over Cassina
  “Bij dit Italiaanse merk is duidelijk de liefde voor de klassieke ontwerpen van wat ze hun meesters, ‘I Maestri’, noemen zichtbaar. Die ontwerpen worden op een ambachtelijke manier vertaald naar bijzondere meubels, gebaseerd op de originele tekeningenProducten waar het vakmanschap van afstraalt, zoals bij de houten meubelen met de zwaluwstaartverbindingen. Aan de ene kant besteedt Cassina veel aandacht aan authentieke aspecten, maar het is daarnaast ook een merk dat volop nieuwe en vernieuwende modellen uitbrengt.
  Mijn favoriet in de collectie van Cassina is de fauteuil LC4, naar een ontwerp van Le Corbusier, P. Jeanneret, C. Perriand. Het is een ontwerp uit 1928 dat nog steeds actueel en modern is. Kijk maar eens naar het mooie design, naar de prachtig golvende belijning en ervaar het optimale ligcomfort. Een bijzonder aspect vind ik dat je door een eenvoudig systeem, waarbij het gebogen frame over de rollen traploos verstelbaar is, elke gewenste positie kunt aannemen, zittend en liggend.” 

  Voor meer informatie over het merk of een mooie offerte mail naar: verkoop@pot.nl of bel: +31 (0) 115-532526.

   

  Divider

   

   

  Geschiedenis

  Sinds de oprichting door Cecare en Umberto Cassina in 1927 houdt Cassina zich bezig met 'het ontwerpen van de toekomst'. Als gevolg van de industriële revolutie in de vijftiger jaren, lanceerde het label industrieel design in Italië. Ondanks de overgang op serieproductie heeft Cassina haar passie voor handwerk en innovatie nooit verloren. Het uitgangspunt bij alle ontwerpen bleef dat ze mooi, vernieuwend maar ook functioneel moe(s)ten zijn. Cassina moedigt haar architecten en designers nog steeds aan om hun inspiratie te vertalen in verfrissend design. Door de samenwerking met getalenteerde ontwerpers heeft Cassina inmiddels een uitgebreide collectie met vele soorten stijlen, die nog steeds wordt uitgebreid met unieke objecten van de hoogste kwaliteit.

  Traditionele passie
  Traditie en technologie vormen de identiteit van Cassina. De traditionele passie voor handwerk heeft het label wereldberoemd gemaakt. Nieuwe ontwerpen ontstaan nog steeds vanuit deze traditionele passie. Hoewel de productiefaciliteiten op industriële schaal georganiseerd zijn, wordt er nog altijd gebruik gemaakt van handwerk bij het creëren van opmerkelijke, dynamische ontwerpen. Een van deze gedenkwaardige ontwerpen is de Superleggera stoel (1957) door Gio Ponti. Dit design icoon is een moderne interpretatie van de beroemde Chiavarina stoel uit de Italiaanse streek Ligurië.

  Onderzoek en innovatie
  Cassina heeft sinds haar oprichting altijd oog gehad voor de marktpotentie van haar ontwerpen. Design is een afspiegeling van een specifieke levensstijl. Door constant onderzoek naar nieuwe materialen en technologieën, ontwikkelt Cassina nieuwe, innovatieve producten die invulling aan deze verschillende levensstijlen. In de jaren zestig ontdekt Cassina zo de uitgebreide mogelijkheden van de toepassing van koud schuim, dat tot uiting komt in de Ciprea chair (1968) van Afra en Tobia Scarpa.
  Ciprea is een ontwerp volledig uit één stuk koud schuim, dat korte metten maakte met het stereotype van de leunstoel. Met de "Teneride" een bureaustoel ontwerp door Mario Bellini, werd een nieuw ergonomische stijl gelanceerd. Hoewel het ontwerp van deze stoel bleef echter bij een prototype, ging de innovatie bij Cassina gewoon door. In 1973 ontwikkelde Paolo Deganelli de eerste stoel die volledig gedemonteerd kon worden. Bovendien was de bekleding uitwasbaar. Deze nieuwe, opmerkelijke toepassingen op het gebied van meubelconstructie resulteerden onder andere in een nieuwe interpretatie van de "exclusive club" stijl. Dit leidde tot het ontwerp van de Maralunga sofa (1973) door Vico Magistretti en de "Wink" chaise longue / fauteuil (1980) door Toshiyuki Kita.

  De vruchtbare samenwerking tussen het Cassina Research & Development Center en de designers leverde nieuwe hoofdstukken op in de design geschiedenis van Cassina. "I Feltri" (1987) door Gaetano Pesce, een zachte fauteuil van speciaal behandeld vilt, is hier een prachtig voorbeeld van. Ook Philippe Starcks "Privé" serie; gecapitonneerde leren fauteuils / sofa's met ontelbare mogelijkheden zijn een staaltje ongekende klasse.

  Flos Arco Bert Plantagie Smile Cassina Hola