Search left Search right
Door Pot gevoerde merken
 • Home
 • Over ons
 • Contact
 • Offerte aanvraag
 • U heeft geen items in uw winkelwagentje »

  Schaduw menu

  U bevindt zich hier:

  ARTIFORT

  Artifort is de merknaam waaronder Wagemans Maastricht BV haar designmeubels verkoopt. De naam is een bedachte samentrekking van de woorden "ars" (verwijst naar kunstzinnig) en "fortis" (verwijst naar duurzaamheid).

  Dit merk staat al jaren bekend voor de tijdloze ontwerpen en hun prachtige collectie van meubels waaronder de wel bekende klassiekers van de ontwerpers Pierre Paulin en Patrick Norguet.
   


   

  Artiforts 'claim to fame' is onder andere gebaseerd op de modellen die Pierre Paulin en Geoffrey Harcourt ontwierpen. De zitmodellen van de eerstgenoemde vallen in twee categorieën in te delen:

  1. combinaties van metaal & leer : b.v. de Artifort F675 (bijgenaamd "Butterfly" en vanaf 1963 in productie) en de Artifort F644 (van 1969 tot 1972 in productie).
  2. combinaties van plastic/metaal/hout & latex-schuim: de Artifort F582 (bijnaamd "Ribbon Chair", vanaf 1966 in productie en in 1969 bekroond met de American Industrial Design Award) en de artifort F571 (bijgenaamd: "Tongue" en sinds 1967 in productie).

  Divider

  Voor meer informatie over het merk of een mooie offerte mail naar: verkoop@pot.nl of bel+31 (0) 115-532526.

  Flos Arco Bert Plantagie Smile Cassina Hola